Hleb neće poskupeti

Bez autora
Aug 09 2012

Osnovna vrsta hleba "sava" neće poskupeti do daljnjeg i maksimalna cena vekne ostaće 44 dinara. Potpredsednik vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić odgovarajući na zahteve Unije pekara Srbije, rekao je da Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500" ostaje na snazi, jer nema realnog osnova za njene izmene, saopštio je Ljajićev kabinet.Ljajić je razgovarao danas sa predsednikom Unije pekara Srbije Zoranom Pralicom o zahtevima pojedinih proizvođača hleba za promenom te vladine uredbe kojom bi maloprodajna cena vekne hleba "sava" od pola kilograma iznosila do 54 dinara...

Hleb neće poskupetiOsnovna vrsta hleba "sava" neće poskupeti do daljnjeg i maksimalna cena vekne ostaće 44 dinara.

Potpredsednik vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić odgovarajući na zahteve Unije pekara Srbije, rekao je da Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500" ostaje na snazi, jer nema realnog osnova za njene izmene, saopštio je Ljajićev kabinet.

Ljajić je razgovarao danas sa predsednikom Unije pekara Srbije Zoranom Pralicom o zahtevima pojedinih proizvođača hleba za promenom te vladine uredbe kojom bi maloprodajna cena vekne hleba "sava" od pola kilograma iznosila do 54 dinara.

On je dodao da je Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija voljno da u narednom periodu nastavi razgovore sa predstavnicima proizvođača hleba u cilju pronalaženja načina za olakšanje njihovog poslovanja i pružanja različitih vidova pomoći iz delokruga nadležnosti ministarstva, piše u saopštenju. 

Pralica je na sastanku istakao neophodnost izmene Uredbe pravdajući takav zahtev cenama brašna i transporta, koje su od donošenja važeće Uredbe do danas porasle.

Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500" važi do 30. septembra 2012. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik